Van de sinaasappel aan de boom tot bezorgd in de keuken

Waar komen onze sinaasappels vandaan?

De sinaasappels komen uit verschillende delen van de wereld. De herkomst is afhankelijk van het seizoen. In de maanden december tot mei komen sinaasappels vooral uit Marokko, Spanje en Israël. Tussen juni en november komen ze vooral uit Brazilië, Argentinië, Uruguay en Zuid-Afrika. Hierdoor smaken onze heerlijke perssinaasappels soms iets anders. Door de verschillende afstanden die de sinaasappels moeten afleggen variëren de prijzen wel eens. 

foto van sinaasappels

hoe worden onze sinaasappels geteeld?

In sinaasappelboomgaarden groeien deze vruchten 15 maanden lang. Dan worden ze meestal met de hand geplukt. Citrusbomen houden enorm van zon en water, daarom zien we dat sinaasappels vooral uit het Middellandse Zeegebied en Zuid-Amerika komen. 

De sinaasappels maken heel wat kilometers

Onze perssinaasappels reizen na een lange periode aan de boom naar Nederland. Vanaf bijvoorbeeld Brazilië is dat ongeveer 10.000 kilometer. Met de vrachtwagen en het schip worden ze vervoerd. In Nederland worden de sinaasappels in de groothandel opgehaald en door een ‘Man van Oranje’ en aan uw voordeur bezorgd. 

Wat maakt de perssinaasappel zo gezond?

Een perssinaasappel barst van de vitamine C, foliumzuur en vezels. Dit is ontzettend goed voor uw weerstand. Zo houdt u de dokter zo veel mogelijk buiten de deur. Met een glas sinaasappelsap heeft u genoeg fruit op voor een hele dag!

sinaasappels om te persen

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
Neem contact met ons op

06 1242 2756 / E. info@mannenvanoranje.com